Тежък психологически удар нанесе Реал Мадрид по своя огромен конкурент Барселона за следващия сезон. Според информация на вестник "Марка", "белите" са успели да се договорят с една от трансферните цели, които каталунците преследваха около година - Адриен Рабио. 

Сагата около френския полузащитник и преминаването му на "Камп Ноу" започна миналото лято и когато всички очакваха да бъде официализиран трансферът му там през зимата след 6-те му отказа да преподпише с Пари Сен Жермен, всичко заглъхна. 

В крайна сметка се оказа, че Рабио е отказал предложените му лични условия от 10 млн. евро годишна заплата за срок от пет години, тъй като е искал да получи 10 млн. на ръка при подписването на договора. И още през февруари е започнал разговори с Реал. 

Според изданието, те са дали окончателен резултат в сряда вечерта, а повратна точка е била завръщането на Зинедин Зидан на "Сантиаго Бернабеу". Рабио е вече третото сигурно попълнение на "белите" след идването на Зизу. Вече бяха ангажирани защитникът Едер Милитао от Порто и нападателят Родриго Гоес от Сантос.