Пари Сен Жермен провежда истински кастинг, за да избере наследника на Унай Емери на треньорския пост. Новото е, че този път последната дума няма да бъде взета в Париж, както бе досега, а в Доха, столицата на Катар. Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани е на върха на системата и този път неговото мнение ще бъде с най-голяма тежест. Усилията ще бъдат на президента на клуба Насер Ал-Келайфи, който съвместно със спортния директор Антеро Енрике провеждат своеобразния кастинг на треньори. Ал Тани вече е провел среща с доверените му хора, за да се допита за съвет за някои имена, които се разглеждат от клубната управа.

 Според източници от Катар, треньорът, който е най-силно желан от собствениците на клуба е настоящият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино. Аржентинецът обаче иска да изпълни своя договор с лондонския клуб и е дал дума на президента Даниел Леви, че няма да напусне освен, ако не получи оферта от Реал Мадрид, където има много сериозни спекулации за бъдещето на Зинедин Зидан. От Пари Сен Жермен обаче не са се отказали от идеята да вземат Почетино и продължават със своите опити.

Луис Енрике преди няколко седмици пътува до Доха, за да води разговори с Ал Тани и Ал-Келайфи, но според информациите бившият треньор на Барселона вече е дал дума на собственика на Челси Роман Абрамович и ще смени Антонио Конте на мениджърския пост на „Стамфорд Бридж“.

Карло Анчелоти, Масимилиано Алегри, Диего Симеоне, Томас Тухел, Андре Вилаш-Боаш, Роберто Манчини, Зинедин Зидан, Арсен Венгер и вече споменатият Антонио Конте са останалите имена, които са свързвани с поста в Пари Сен Жермен.

ПСЖ здраво настъпва за Конте

Агентът Джовани Бранкини, който представлява Карло Анчелоти и Масимилиано Алегри имаше наскоро среща със спортния директор на ПСЖ Антеро Енрике в Милано.

Лакомият ПСЖ ще пробва да прилапа Клоп

Неймар иска Луис Енрике за треньор в ПСЖ