Ръководството на Пари Сен Жермен сериозно обмисля варианта дали да не предложи позицията старши треньор в отбора, която в момента е се заема от Унай Емери, на мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, пише "Le Parisien".

Клопо обясни разликите в пиенето между англичани и германци

Според френското издание обаче надеждите на парижани да привлекат германския специалист, ще бъдат жестоко попарени, както от самия него, така и от мърсисайдския клуб.

От ПСЖ все пак ще опитат късмета си, макар договрът на Клоп с Ливърпул да изтича чак през лятото на 2022 година. 

Клоп се закача: Абе, и аз веднъж закичих 4 в един мач

Отново по информация на "Le Parisien" шансовете на френския гранд да привлече начело именит треньор са доста ограничени, имайки предвид, че Лига 1 не е сред най-вълнуващите първенства в Европа.

В списъка с желани наставници попадат още Луис Енрике и Антонио Конте. Енрике обаче по всяка вероятност ще заеме мястото именно на италианския специалист в Челси, който от друга страна почти сигурно ще напусне "сините" след края на сезона заради слабите резултати. Конте също така е спряган със завръщане начело на националния отбор на Италия. 

Неймар иска Луис Енрике за треньор в ПСЖ

Карло Анчелоти също попада сред вариантите на парижани. Той вече е ръководил тима в периода от 2011 до 2013 година, като донесе титлата от Лига 1 през сезон 2012/13. 

Масимилиано Алегери (Ювентус), Роберто Манчини (Зенит) и Маурисио Почетино (Тотнъм) също влизат в списъка. Последният без съмнение попада сред най-интересните имена, макар че Реал Мадрид също ще влезе в битката при евентуална раздяла със Зинедин Зидан.