Ръководството на Пари Сен Жермен здраво настъпва, за да привлече през лятото мениджъра на Челси Антонио Конте начело на тима, пише "The Guardian".

Според британското издание парижани вече водят преговори с представители на италианския специалист, чието място на "Стамфорд Бридж " малко по-малко изстива с всеки изминал ден.

Лакомият ПСЖ ще пробва да прилапа Клоп

Както е известно, Челси няма шанс за титлата, а и участие в Шампионската лига догодина все още не е сигурно, тъй като "сините" са пети в класирането във Висшата лига с актив от 56 точки. 

Положението с наставника на ПСЖ Унай Емери също не е цветущо, след като френският гранд отпадна от осминафиналите на ШЛ и огромните надежди за титла от евротурнирите и през тази година избледняха.

Отново по информация на "The Guardian" преговорите между парижани и Конте са в напреднала фаза и шефовете на ПСЖ са обнадеждени, че ще се стигне до сделка.

Неймар иска Луис Енрике за треньор в ПСЖ

Иначе 48-годишният специалист е спряган и за мястото на селекционер на националния тим на Италия, който ръководеше в периода от 2014 до 2016 година.

ПСЖ обаче има дълъг списък с треньори, при положение че преговорите с Конте претърпят провал. Сред желаниете от парижани наставници попадат още Юрген Клоп (Ливърпул), Луис Енрике, Карло Анчелоти, Масимилиано Алегери (Ювентус), Роберто Манчини (Зенит) и Маурисио Почетино (Тотнъм).