Скандално напусналият Уест Хем Димитри Пайе обяви, че няма нужда да се обяснява повече за действията си и категорично заяви, че е "доволен" от трансфера си обратно у дома в Марсилия.

Въпреки изсипалата се омраза към него от страна на феновете на Уест Хем след отказа да играе за лондончани и молбата за незабавен трансфер, Пайе сподели, че ще запази "специални спомени" за първия си сезон с клуба.

Пайе подписа официално договор за 4,5 години с Олимпик Марсилия, като заяви след това: "Винаги ще имам хубави спомени от привържениците на Уест Хем. Но имах нужда да се върна във Франция и да играя в Марсилия. Това е моят избор. Не е необходимо да се оправдавам. Трябваше да се върна към корените си, вече не се чувствах добре в Уест Хем. Говорих със мениджъра на Уест Хям Славен Билич и се разбрахме. Не ми се говори повече за това".

Френският национал вече носи екипа на марсилци между 2013 и 2015 година, след което премина в състава на Уест Хям срещу сумата от 12 милиона евро. Сега Пайе измина обратния път, като "чуковете" ще приберат 25 милиона паунда за трансфера.

Междувременно стана ясно, че Уест Хем е поискал от звездата си да върне обратно 500 000 паунда от заплати, преди да одобри трансфера.

Собственикът на Уест Хем Дейвид Съливан пък сравни Пайе със "змия" в пост в социалните мрежи.

Уест Хем насоли хубавичко Пайе на изпроводяк

Официално: Пайе постигна своето, напусна Уест Хем

Денонощна охрана за Пайе след обстрел... с яйца

Английска легенда за Пайе: Нека гние на пейката!