Легендата на английския футбол Рио Фърдинанд се изказа изключително остро по адрес звезда на Уест Хем Димитри Пайе, който отказва да играе за отбора си в очакване на трансфер. Според бившия ас на Манчестър Юнайтед лондончани имат един верен ход в тази ситуация – да оставят футболиста да „гние“ сред резервите, докато някой не плати исканите пари.

Олимпик Марсилия изглеждаше като най-яростният претендент за подписа на своя бивш играч, но дори и с новия американски собственик „финикийците“ не са в състояние да удовлетворят претенциите на Уест Хем. „Чуковете“ настояват да получат 35 милиона паунда за 29-годишния техничар, докато най-щедрото предложение на марсилци бе за 22 милиона от британската валута.

Марсилия с офанзива за още един френски национал

Проблемът за Пайе е, че през февруари 2016 година той подписа 5-годишен договор с лондончани, което поставя клуба в изключително силна позиция. Фърдинанд, който е юноша на Уест Хем, изцяло подкрепя действията на „чуковете“, които натириха стачкуващия играч да тренира с младежката формация до 23-годишна възраст.

„Ако аз бях шефът, щях да му кажа: Виж, докато не взема парите, които искам за теб, просто стой тук и гний“, откровен беше Фърдинанд.

Денонощна охрана за Пайе след обстрел с... яйца

„Гледам на нещата спрямо времето, когато аз самият играех футбол. Никога не бих отказал да играя. Имал съм проблеми – много и различни – в моите клубове. В Манчестър Юнайтед на няколко пъти имах ядове с определени хора, но никога не съм и помислял да откажа да играя. Ти дължиш това на клуба и на феновете. Това важи с особена сила за Пайе, който помните къде беше, преди да дойде в Уест Хем.“

Уест Хем все така реже яко офертите за Пайе

„Те му дадоха платформа за изява и той игра на Европейското първенството. Уест Хем му даде всичко, даде му и нов договор. Така Пайе стана известен във футболния свят. Длъжен си да уважаваш това“, допълни Фърдинанд.