Единият от собствениците на Уест Хем Дейвид Съливан използва клубния сайт, за да пусне специална декларация, в която се изказа доста критично спрямо продадения вече Димитри Пайе.

Сделката с Олимпик Марсилия стана факт в неделя, като 29-годишният французин се върна в бившия си тим, който на свой ред плати за това удоволствие 25 милиона паунда. Тази развръзка беше предшествана от серия бунтове, които полузащитникът спретна, за да принуди Уест Хем – с който през февруари миналата година подписа 5-годишен контракт – да го продаде.

Официално: Пайе постигна своето - напусна Уест Хем

Феновете на „чуковете“ също не останаха очаровани от действията на Пайе, които започнаха с отказ да играе в мача срещу Кристъл Палас на 14 януари. След като всичко вече приключи, Съливан реши, че има какво да каже на широката публика относно Пайе.

Легенда на английския футбол: Нека Пайе гние на пейката!

„Клубът иска да подчертае ясно своето дълбоко разочарование от факта, че Димитри Пайе не показа същите отдаденост и уважение към Уест Хем, каквито клубът му предложи. Особено след като той бе възнаграден с изкусителен нов договор за 5 и половина години“, написа босът.

„Искам да бъде ясно, че нямахме никаква финансова необходимост да продадем един от най-добрите си играчи и че решението да позволим на Пайе да си тръгне бе взето с оглед желанията на мениджъра Славен Билич и в интереса на единството в състава.“

„За да бъда честен, че ще кажа, че бордът на директорите и аз предпочитахме Пайе да остане, за да го превърнем в пример за това, че никой футболист не е по-голям от клуба си. Уверен съм, че с качествата на играчите, които доведохме през януари, отборът ще бъде по-силен в края на трансферния пазар, отколкото бе в началото му“, допълни Съливан.