Тимът на Бордо стигна до класическа победа с 3:0 като домакин над гостуващия отбор на Нант в мач от деветия кръг на френската Лига 1. „Канарчетата” продължават да имат само един успех в шампионата, а играта на „Матмут Атлантик” също не предвеща позитивен край.

Бордо натисна успешно с два ранни гола, като първо в петата минута Ян Карамо откри резултата, а две по-късно Франсоа Камано удвои аванса на Бордо. В 42-ата минута отново Камано направи разликата класическа, след като бе точен от дузпа.

В петата минута Карамо даде аванс на Бордо, след като вдигна на крака зрителите на „Матмут Атлантик” с наистина специално изпълнение. Футболистът стреля отвъд границата на наказателното поле с десния крак, а топката се спря в лявата сглобка на вратаря Кристиан Татарушано.

Две по-късно стражът на Нант пусна по земя към Кунде, който си спря топката ужасяващо и я загуби пред наказателното си поле. Тя бе открадната от Камано, който напредна навътре и порази за втори път вратата на Нант.

Три минути преди края на полувремето главният съдия възнагради домакините с дузпа и отново Камано вкара, този път от дузпа.

Второто полувреме хората на Ерик Бедуе контролираха развоя на срещата и съвсем логично завоюваха трите пункта. Те им спомогнаха да се изкачат до седмата позиция и вече са с 14 точки, а Нант остава предпоследен с шест пункта от девет мача.