Собствениците на Бордо обявиха, че са прекратили преговорите с Тиери Анри относно треньорския пост в клуба по „финансови причини”.

Бележитият френски футболист беше на път да получи първото си голямо треньорско назначение в своята кариера. Той беше фаворитът за заместник на Густаво Пойет, но изведнъж сделката пропадна.

41-годишният специалист в момента работи като помощник-треньор в белгийския национален тим и дори се отказа от ролята си на анализатор при „Скай Спортс”. Самият той изглеждаше повече от готов да работи за „жирондинците”, а впоследствие „Л’Екип” разкри, че Анри останал недоволен гаранциите, които получил от „Дженеръл Америкън Кепитъл Партнърс”.

Това наложи на шефа на компанията – Джо ДаГроса да обясни, че клубът не е бил готов да наруши своя финансов модел само и само да ангажира Анри.

„Във всеки бизнес – бил той футболен клуб, магазин или застрахователна компания – се правят планове”, обяви ДаГроса. „Понякога те изискват взимането на трудни решения.”

„Надявахме се да постигнем договорка с Тиери Анри, но понякога разумните хора не могат да се разберат. Това се случи. Питаем огромно уважение към него. Той беше велик футболист и има много интересен план за кариерата си, но ние взехме финансово решение, а не емоционално такова.”

„Тиери Анри може би е останал с лошо впечатление от нашите разговори, но в края на нашата среща бяхме пределно ясни, че ние се оттегляме от преговорите поради финансови причини. Дали амбициите ни са съвпадали? Със сигурност нямаше никакво объркване по този въпрос”, допълни ДаГроса.

Американският инвестиционен фонд ще изкупи окончателно дела на настоящите собственици на Бордо до 28 септември.