Бордо ще бъде продаден на американски инвестиционен фонд по-късно през този месец. В това е сигурен президентът френския клуб Николас Де Таверност. ,

,Нямам съмнения, че продажбата ще се осъществи съвсем скоро. Ако това не се случи, клуба го чака едно несигурно бъдеще. Чуждестранните инвеститори ще гледат на Бордо с други очи и ще си мислят, че отбора има проблеми, а това ще предизвика серия от събития, от които никой няма да спечели. За да се стигне до успешна сделка, се нуждаем от изяснения относно плановете на американския инвестиционен фонд. Мотивирани сме всичко да приключи с успешен край и продажба на клуба“, заяви Де Таверност, който е собственик на телевизионния канал M6.

Очакваше се General American Capital Partners да поемат контрола върху ,,жирондинците“ в края на септември, но това се забави поради нареждане на кмета на Бордо Ален Жупе. Той е поискал от американците да изяснят със сигурност намеренията си спрямо клуба, а президентът на GACP Джо ДаГроса ще се яви на 11 октомври за гласуването на съветниците от Bordeaux Metropoliten Council относно продажбата на французите.

Според информации, Жупе иска от GACP обяснение как ще спестят 10 млн. долара и ще изяснят дълга на Бордо към един от техните два финансови партньори – Fortress Investment. Кметът очакваше клубът да остане без дългове след напускането на предишните собственици, но заяви, че това се е променило миналия четвъртък, когато е прочел в документ, че ситуацията е съвсем различна. Бордо заема девета позиция във временното класиране на френската Първа лига след изиграването на осем кръга.