Бразилският нападател Неймар е "артист" и Пари Сен Жермен трябва да построи състава си около него, заяви новият старши треньор на френския шампион Томас Тухел.

Голмайсторът премина във френската столица от Барселона за рекордните 222 милиона евро миналото лято. 

"Срещнах се с Неймар. Това беше важна среща. Той е артист и един от най-добрите играчи на света. Неймар ще бъде ключов игра в нашите двубои. Ако намерим начин да изградим състава около него, той ще може да показва таланта си на терена. Имаме ключов футболист, който може да печелим мачовете. Срещата премина много приятелски. Видях усмивка на лицето му и точно това искам да виждам", заяви Тухел.

„Няма как да говоря за неща, които не са свързани с клуба. Няма смисъл да казвам дали нещо може, или ще се случи. Първо искам да кажа, че не мога да си представя Ювентус без Буфон, но вижте, че се случи.Не го познавам лично, но ще видим какво ще стане. В момента имаме двама вратари, но трябва да бъдем търпеливи. Нека първо свикнем с това, че Буфон няма да играе за Ювентус и Буфон няма да играе за Италия“, добави новият треньор на Пари Сен Жермен.

"Аз взех много рано това решение за себе си, още след като приключих с Дортмунд. Имах вътрешното усещане, че трябва да направя крачката и да заработя в чужбина, когато ми се открие такава възможност. Нов език, нова среда, нова лига - това са фактори, които ме предизвикаха да го направя. Искам да науча нови неща в чужбина. Мога да покажа най-доброто от себе си, ако съм на несигурен терен. А и в живота човек трябва да рискува, да си вярва повече. Сега ми предстои трупане на невероятен опит. Много съм щастлив, че съм тук", каза Тухел.