Сент Етиен все още има всички шансове да играе в следващия сезон в евротурнирите. "Зелените" победиха с 2:0 като гости новака Газелек Аячо и продължават да са в подножието на местата, които дават квоти за турнирите на УЕФА от лятото.

Най-титулуваният френски клуб беше по-активен от самото начало на този мач и откри още в 14-та минута. Тогава Нолан Ру се откъсна зад защитата и докато търсеше на кого да подаде, реши да отправи мощен удар, който заби под гредата - 1:0 за гостите.

Те продължиха да са по-активни и след подновяването на играта, когато стигнаха до второто попадение, с което решиха всичко. То падна в 58-та минута, а негов автор беше Кевин Теофил-Катерин, който с мощен шут препарира за втори път стража на домакините след едно разбъркване.

Четвърт час преди края преднината на "зелените" можеше и да е класическа, когато Александър Сьодерлунд вкара топката в мрежата, но беше отсъдена засада.

Така в крайна сметка Сент Етиен взе трите точки и вече има 48 в актива си. Това му отрежда шестата позиция, но е само на три дори от зона Шампионска лига. Газелек Аячо е в зоната на изпадащите с 33 точки, колкото има и последният над чертата - Реймс.

Всички резултати от Франция в съботния ден:

ПСЖ - Ница 4:1

Троа - Анже 0:1

Газелек Аячо - Сент Етиен 0:2

Рен - Реймс 3:1

Тулуза - Каен 2:0

Гингам - Монпелие 2:2