Сент Етиен е все по-близо до място в евротурнирите през следващия сезон. Това стана факт след изключително важна победа над Монпелие с 3:0. Макар резултатът да вещае убедителен успех, той не дойде никак лесно. 

Трите точки бяха изковани в последния четвърт час, когато паднаха и трите попадения. Големият герой беше Нолан Ру, който се отличи с гол и асистенция, а попадението му беше и първото, с което на практика пречупи съперника си. 

Иначе мачът предложи много равностойна първа част, в която обаче и положенията бяха малко. Решаващият ход за домакините беше в 52-та минута, когато Ру влезе на терена на мястото на Александър Сьодерлунд. 

Именно той раздвижи играта и в 75-та минута с прекрасен изстрел откри резултата. Само пет след това той на практика реши всичко, след като асистира за попадението на Усама Танан и всичко в този мач приключи. 

Рухналите играчи на Монпелие инкасираха още един гол в мрежата си, а той падна в 85-та минута. Тогава точен беше Валентен Айзерик, с което се сложи точка на спора и беше оформен и крайният резултат. 

След този развой Сент Етиен събра 45 точки на шестата позиция и е само на две от място в зона Лига Европа и на три от Шампионската лига. Това статукво е обаче преди изиграването на останалите мачове от кръга. Монпелие пък остава с 36 точки на 15-та позиция, но може да се срине и в зоната на изпадащите след останалите битки.