Сент Етиен продължава похода си към европейските клубни турнири за следващия сезон. Отборът с най-много титли на Франция затвърди силния си статут този сезон с погром над борещия се за оцеляване Каен, при това на неговия стадион. 

"Зелените" разсипаха опонента с 5:0 и продължават да преследват със зъби и нокти място в Топ 4. Съперникът му пък се свлече на последната позиция и му предстоят тежки битки до края на сезона, ако иска да се спаси. 

Сент Етиен сложи началото на головата си серия още в 4-та минута. Тогава бившият френски национал Реми Кабела намери Ромен Амума пред наказателното поле, той напредна и стреля неособено силно, вратарят обаче се намеси нескопосано и пусна топката в мрежата си за 0:1. 

Още до 30-та минута този мач загуби смисъл. Защото първо в 20-та минута Амума с перфектно центриране намери непокрития пред вратарското поле Роберт Берич, който нямаше как да сбърка и направи 2:0. А десет минути след това резултатът стана класически. 

Тогава пак Ромен Амума беше във вихъра си и намери с перфектен пас Арно Норден. Младокът напредна и изстреля мощен удар, който пак свари неподготвен вратаря на Каен и вече беше 3:0, което направо разстреля интригата в мача. 

Сент Етиен се забавляваше на терена и с лека ръка пропускаше положение след положение. За да се стигне все пак до края, когато "зелените" нанизаха и нови две попадения, за да оформят тежкия погром за невзрачния си съперник. 

Първо в 85-та минута Махтар Гей намери с великолепен пас Ламин Гезали, който направи 4:0. В последната минута на продължението и Валентин Вада беше точен за крайното 5:0 и сложи окончателно точка на спора. 

Така гостите в този мач остават пети с 46 точки, само на една зад четвъртия Олимпик Марсилия. Каен е на самото дъно с 20 точки, вече на цели девет от спасителния бряг и изпадането изглежда съвсем реална алтернатива.