Отборът на Нант победи Каен с 1:0 като гост в отложен мач от 23-ия кръг на френската Лига 1. Успехът дойде изключително трудно, тъй като Нант игра с човек по-малко от 34-ата минута на двубоя. Победният гол бе дело на Валентин Ронже от дузпа в 80-ата минута.

Със спечелените три точки Нант прекъсна негативната си серия, тъй като вече пет мача бе без победа в първенството. Нант вече има 27 точки на 14-ото място във временното класиране.

За Каен това бе пета поредна загуба в шампионата и общо шести мач без победа. Каен е предпоследен, 19-и в подреждането с 18 точки към момента.

Нант първи имаше шанс за попадение в 10-ата минута, когато Калифа Кулибали стреля, но вратарят на Каен Брис Самба реагира навреме. Гостите обаче останаха с човек по-малко много рано в двубоя. В 34-ата минута Андрей Гирото получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение. Първият жълт картон за бразилеца бе само 8 минути по-рано.

Никола Палоа опита да отбележи с глава в 41-ата минута, но прати топката над вратата на Каен.

Принс Онианг пък пробва да застраши вратата на Нант в 50-ата минута, но стражът на гостите Чиприан Татарушану внимаваше.

В 67-ата митута отново Брис Самба се намеси категорично на вратата на Каен и не позволи откриване на резултата.

Победата за Нант донесе Валентин Ронже. Той бе точен за 1:0 в 80-ата минута на двубоя след дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Нант и така осигури трите точки за гостите.