Отборът на Лил продължава да е някаква що-годе конкуренция на Пари Сен Жермен в битката за титлата. "Песовете" надделяха с 1:0 в тежкото си гостуване на Сент Етиен и продължиха да оказват някакъв, макар и твърде минимален натиск към шампионските амбиции на хегемона. 

Героят за гостите беше Никола Пепе, който вкара единственото попадение малко преди края. След това играчите на "зелените" изпуснаха нервите си и двама от тях си изкараха червени картони - Матийо Дебюши и Вахби Хазри. Треньорът Жан-Луи Гасе пък бепе изгонен още преди почивката. 

Иначе Лил наложи натиск още от началото, но нямаше късмет да отбележи. В 10-та минута Никола Пепе се оказа на страхотна позиция и стреля, но вратарят Стефан Руфие се намеси великолепно и изби. Отново Пепе имаше прекрасна възможност да се разпише малко след това, но пак не беше точен. 

В 35-та минута Робер Берик имаше най-хубавата възможност за Сент Етиен, но силният му удар в средата на вратата беше отразен от вратаря. До почивката имаше още един шанс за Лил, но Жонатан Иконе в 44-та минута прати топката над вратата. Така почивката дойде при нулево равенство. 

След почивката чистите ситуации отново бяха в полза на гостите, но Никола Пепе се скъса да пропуска. Но голямата звезда на "песовете" се реабилитира в 87-та минута, когато направи страхотен самостоятелен рейд, преодоля куп защитници, преди да се освободи в наказателното поле и да скъса мрежата с изстрела си за 1:0. 

В последната минута на редовното време Матийо Дебюши си изкара втори жълт картон от състава на Сент Етиен, а в края Вахби Хазри напсува съдията и остави тима си с деветима на терена за заключителните секунди. С това се изчерпаха и интересните ситуации, а трите точки заминаха за Лил. 

С тях в актива "песовете" събраха 57 и са на 14 от лидера Пари Сен Жермен, който обаче и с два мача по-малко. Сент Етиен с 43 точки е в подножието на местата за участие в евротурнирите и ще се бори със зъби и нокти за квота за тях. 

Резултати от ранните неделни френски мачове: 

Монпелие - Анже 2:2

Сент Етиен - Лил 0:1

Тулуза - Гингам 1:0