Още преди старта на сезона на всички ни беше ясно, че най-малка интрига от големите първенства ще има във Франция заради огромната разлика между хегемона Пари Сен Жермен и преследвачите. И за да го докажат, парижани са на път да станат първият шампион във водещ европейски шампионат и на хартия. 

От това ги делят вече само скромните четири точки, след като постигнаха 26-та си победа от 29 мача. Поредната им жертва беше Тулуза и въпреки че на мултимилионните звезди на Томас Тухел не им беше особено лесно край Лазурния бряг, те надделяха със скромното, но напълно достатъчно 1:0. 

В отсъствието на Неймар и Единсон Кавани, за пореден път на сцената излезе третият от от този убийствен атакуващ триножник - Килиан Мбапе. Той реализира единственото попадение четвърт час преди края и доближи тима си и на теория до титлата. 

Мачът започна с интересни ситуации и пред двете врати, като Джими Дурмаз изпусна за домакините, а Левин Курзава за гостите. Най-чистата ситуация в началните минути се откри пред Ерик-Максим Чупо-Мотинг, който овладя една зле изчистена топка и стреля силно от наказателното поле, но прати топката над вратата. 

Отново Чупо-Мотинг пропиля други две възможности за парижани, а Калиду Сидибе имаше интересна възможност за Тулуза, но не се възползва от нея. ПСЖ все пак стигна до попадение, но то беше отменено в 35-та минута. 

Тогава Маркиньос прати топката в мрежата след едно центриране, но при обстоен преглед на ситуацията с ВАР, реферите прецениха, че попадението не трябва да се признае, защото е имало засада. Така нулевото статукво се запази. И всъщност при него дойде и почивката. 

Малко след нея домакините изненадващо можеха да поведат. В 52-та минута Яя Саного се озова сам срещу вратаря Алфонс Ареола, но ударът му беше избит и попадението предотвратено. Малко след това и Макс Градел не беше точен за тима си. 

Мбапе и Муса Диаби пропиляха възможности за парижани, а в 70-та минута това стори и Леандро Паредес. Натискът на гостите най-после даде резултат четвърт час преди края, когато Килиан Мбапе се разписа при една бърза атака. 

При нея голямата заслуга беше на Тило Керер, който изработи положението с перфектното си центриране за Мбапе, той овладя топката и с едно докосване след това я прати точно до гредата в долния десен ъгъл - 1:0. 

До края на мача домакините опитаха да стигнат до изравняването, а с отворените пространства в половината им се очакваше опасните набези на Паредес, Мбапе и Диаби да се увенчаят с втори гол, но такъв в крайна сметка не падна. 

Така ПСЖ взе трите точки и събра вече 80 в актива си, с 20 повече от втория Лил. При определено развитие на нещата, още следващия уикенд Тухел и компания моеж да станат шампиони в домакинството на Страсбург. Тулуза пък с 32 точки доиграва сезона, тъй като е на цели 9 над опасната зона, па макар и на 14-та позиция.