Лил продължи да окупира втората позиция във френския шампионат след невероятен мач срещу Нант. "Песовете" сръфаха "канарчетата" на техния стадион и след пълен обрат изковаха успеха с 3:2. 

Всичко в този мач се реши в лудите минути между 52-та и 69-та. Първо домакините нанизаха два бързи гола чрез Валентен Айзерик от дузпа и Калифа Кулибали, но само за шест минути Рафаел Леао, Никола Пепе също от дузпа и Жонатан Бамба изковаха обрата. Драмата беше пълна, след като в края на мача Айзерик изпусна втората дузпа за Нант. 

Първата част на мача не предложи сериозни емоции на феновете, като най-спорният момент дойде половин час след първия съдийски сигнал. Тогава реферът даде дузпа за гостите, но след преглед на ситуацията с ВАР промени решението си. 

Малко преди почивката Луис Араужо пък изпусна най-чистото положение в мача до момента и така първата част приключи без отбелязани голове. За да дойде лудостта през второто полувреме и в моментите малко след подновяването на играта. 

В 52-та минута "канарчетата" получиха дузпа, след като Зеки Челик от състава на гостите задържа противник за фланелката. Реферът прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. От нея Валентен Айзерик беше точен - 1:0, макар вратарят да докосна топката. 

Още в следващата си опасна атака домакините вкараха и втори гол. Тогава Фабио центрира страхотно от десния фланг и качи топката на главата на Калифа Кулибали и той щеше да скъса мрежата за 2:0. Всичко се развиваше по мед и масло за Нант. 

Но Лил се вдигна след това развитие. В 63-та минута Рафаел Леао намали на 1:2, след като получи хубав пас от Адама Сумаоро и с прецизен удар преодоля вратаря. Но това беше само началото на лудницата в тези минути. 

Пет минути след този гол гостите получиха и право да изпълнят дузпа, а от 11-те метра Никола Пепе беше безпощаден. А в следващата атака Пепе се изяви и като асистент, като намери с перфектен пас Жонатан Бамба и той с едно докосване препарира вратаря - пълен обрат и 3:2 за "песовете". 

Това обаче не беше всичко в този откачен мач. Домакините получиха възможност да направят драмата пълна и да изравнят в 83-та минута, когато получиха втора дузпа, но Валентен Айзерик този път не беше хладнокръвен и изпусна второто си изпълнение. 

Така в крайна сметка трите точки останаха за Лил. С тях в актива тимът вече има 60 на втората позиция, със 17 по-малко от лидера ПСЖ, но пък с четири повече от преследвача Лион. Нант с 31 точки е на 15-та позиция и му трябват още няколко точки, за да се спаси и на теория от изпадане.