Пари Сен Жермен продължава да води процедурни спорове с различните комисии на УЕФА, които обсъждат и преценяват дали френският шампион спазва финансовия феърплей.

Френското издание Journal de dimanche информира, че още преди месец ПСЖ е подал жалба до КАС, с която оспорва взетото решение за ново „по-задълбочено разследване“ на неговото досие, свързано с финансовия феърплей.

След като Комисията по финансовия контрол на клубовете към УЕФА на 13 юни оповести класирането на досието на парижани „без последствия“, Съдебната камара към УЕФА се е намесила и е постановила по-задълбоченото разследване. Въпросната инстанция се смята за по-строгата от двете, разглеждащи случая на ПСЖ.

Именно това решение обжалват от ПСЖ пред КАС, което от своя страна автоматично блокира всякакви действия до произнасянето на Спортния арбитражен съд в Лозана. Това ще отнеме около два-три месеца.

Парижани са направили тази стъпка още преди да станат известни информациите на  Football Leaks, разкриващи неформални контакти между клуба от френската столица и УЕФА във връзка с финансовия феърплей.

Football Leaks намеси големи босове в тайни договорки между ПСЖ и УЕФА

ПСЖ отговори на обвиненията от Football Leaks