Пари Сен Жермен излезе с официална декларация по повод обвиненията на Football Leaks, които се появиха през последните часове и замесиха името на френския клуб в сериозни скандали.

Ето какво гласи декларацията на ПСЖ:

„Пари Сен Жермен винаги е действал в пълно съответствие със законите и разпоредбите издадени от спортните институции. Клубът винаги строго е спазвал законовите и подзаконовите разпоредби и отрича твърденията публикувани днес от Mediapart.

Договорът за QTA е известен на УЕФА и на широката общественост от 2014 г. насам. През 2014 г. УЕФА потвърди, че нашият договор с Катарската туристическа служба насърчава страната. Принципът на този договор е прост: днес положителните резултати на ПСЖ системно се свързват с Катар и пряко извличат полза от неговия имидж.

От създаването на „Финансовия феърплей“, Пари Сен Жермен е един от най-контролираните клубове в историята. В допълнение към собствените си одитори, KPMG и PWC, клубът допусна в централата си няколко одитори, поръчани от футболните власти. През последните седем години те винаги са се възползвали от пълната информация за клубните сметки и договорите.

Обменът с членове на Клубовете за финансов контрол (ICFC) се осъществява в рамката, предвидена от устава на УЕФА. На тази основа УЕФА решава самостоятелно. Тежестта на решенията, взети за Париж Сен Жермен, го доказва.

Пари Сен Жермен разбира и съчувства на желанието да изчисти дълговете на европейския футбол и призовава за справедливо регурлиране, да се позволи честна игра и улесняване на устойчивите инвестиции във футбола.

Франция е в челните редици по тези въпроси. От 1984 г. Държавната хазна е установила много по-строги мерки от тези на УЕФА и е доказала своята ефектнивност в управлението на разходите на клубовете.“ 

Саркози лобирал пред Платини Катар да приеме Мондиал 2022

Football leaks намеси големи босове в тайни договорки между ПСЖ и УЕФА

Football Leaks: Как Байерн и футболният каймак точат ножа за УЕФА​