Football leaks  разкри тайни договорки между Пари Сен Жермен и висши ръководители на УЕФА във връзка с легализирането на действията на френския гранд в светлината на финансовия феърплей, с който още от 2012 година той има проблеми.

Разкритията са поместени в Mediapart, като става дума за спонсорски договори, които са осчетоводени със задна дата, доклади на експерти, които не са взети под внимание, както и блокиране на контролни органи.

Това до 2016 година е ставало със знанието и съдействието на бившия президент на УЕФА Мишел Платини и неговата дясна ръка Джани Инфантино, който впоследствие бе избран за шеф на ФИФА.

Двамата ръководители са контактували със силния човек в ПСЖ Насер Ал-Хелаифи и друг от клубните началници – Жан-Клод Блан.

Mediapart съобщава още, че в пристъп на гняв Ал-Хелаифи е изнудил Платини да редуцира глоба от 60 милиона евро до нивото на тази, която е наложена на конкурента от Абу-Даби Манчестър Сити.
Инфантино пък е приел да осчетоводи част от спонсорски договор за предходен период, като и в този случай е копирано действие, предприето спрямо Манчестър Сити.

Що се отнася до разследването около финансовия феърплей и ПСЖ през 2017 година, първоначално решението е било отложено, а през 2018 година на ПСЖ е било докладвано, че делото е класирано „без последствия по политически причини”.

Football Leaks: Как Байерн и футболният каймак точат ножа за УЕФА