Още от началото на сезона във Франция на всеки фен беше ясно, че няма как да се случи нещо фрапантно и Пари Сен Жермен да не стане шампион. Е, парижани трябваше да узаконят тези очаквания в първата седмица на април, но подходиха твърде лежерно и отложиха празненствата със седмица.

Момчетата на Томас Тухел получиха подарък в ранния неделен следобед от Реймс, който завърши наравно с Лил, така че трябваше само да победят пред своите фенове на "Парк де Пренс" Страсбург и математически щяха да са си осигурили трофея.

Но резервите на парижани подходиха твърде високомерно срещу гордите елзасци и шокираха фенове, специалисти и анализатори, стигайки само до равенство 2:2. При това до самия край те можеха и да загубят, но стигнаха до изравнителното попадение чак в 82-та минута.

Ерик-Максим Чупо-Мотинг откри в началото на мача, но малко след това Нуно да Коща изравни. После Чупо-Мотинг спря топката на голлинията и предотврати гол в полза на собствения си отбор, преди Антони Гонсалвеш да се разпише и да оформи пълния обрат. В края Тило Керер спаси лидерите поне от пълния резил, като с глава донесе равенството.