Сагата покрай най-скъпия футболист на планетата – Неймар, продължила цяло лято, приключи с безславното оставане на нападателя в Париж. Въпреки че през цялото това време не обели и дума по въпроса за завръщането си в Барселона, желанието му бе очевидно и сега остава въпросът как техничарят ще се справи с разочарованието от проваления трансфер?

Неистовата жажда на бразилеца да си тръгне от Пари Сен Жермен, доведе до финансови загуби за френския шампион, съобщава AS. През последната година и половина в Париж той се превърна във футболиста, продал най-много тениски с името си. През лятото на 2017 година, на първия ден след подписването на договора си, само за 6 часа бяха купени 86 хиляди фланелки.

Сега обаче нещата се преобърнаха, заради опасността, която бе надвиснала от напускането му. Това доведе до рязък спад в продажбите на №10, а оттам и на финансовите постъпления в клуба. Понастоящем Килиан Мбапе се радва на най-много привърженици със своя номер на гърбовете им, но въпреки това цифрите са далеч от тези на съотборника му.

След като стана ясно, че кариоката ще е част от отбора и през този сезон, е редно да се запитаме дали феновете ще му простят и ще влязат отново в клубния магазин, в търсене на неговата тениска?