Шефът на Испанската футболна федерация предупреди звездата на Пари Сен Жермен, че завръщане в Ла Лига за него ще бъде възможно само ако намали „нелепите” си претенции за заплата. В противен случай Хавиер Тебас прогнозира, че бразилецът най-вероятно ще се пенсионира в настоящия си тим.

27-годишният бразилец беше силно желан от бившия си тим Барса и Реал Мадрид, след като през лятото обяви готовност да напусне френския гранд. Неговите думи му докараха множество проблеми пред клубното ръководство, което не успя да договори условия за продажба и така Неймар ще изкара още поне година в Париж.

„Винаги е важно да имаме добри попълнения, които да увеличат стойността на Ла Лига, но Неймар не е фундаментален”, коментира Тебас.

„Ако той пристигне, добре. Ако Неймар не дойде, не го считам за съществено, защото ние продължаваме своето израстване.”

„Проблемът с това, че сега той не се върна в Барселона касае напускането му на ПСЖ. Това беше трансфер, който се разви извън пазара. Беше възможен да се случи единствено заради хватки чрез увеличаване на спонсорските договори.”

„Когато вършиш нещата извън пазара, вече е невъзможно да продаваш на същата цена. В тази връзка Неймар ще трябва да се пенсионира в ПСЖ освен ако не намали заплатата си, а ПСЖ – своите искания”, добави Тебас.