Пореден любопитен инцидент се завъртя около проблемния ас на Пари Сен Жермен – Неймар да Силва. В мрежата се появи видеоклип, за който се вярва – все още без потвърждение – че е заснет от служител на клуба, който сипе обиди към най-скъпия футболист в историята.

Кадрите са от тернировъчната база на френския гранд „Ком де Льож”, а действието се развива в мига, в който Неймар напуска днешната тренировка. Снимащият, който остава извън кадър, на няколко пъти крещи с цяло гърло „ pesetero” към бразилския футболист, а жаргонната испанска дума може да се преведе като „наемник” или „лапач на пари”. Неизвестният човек не пропуска да изкрещи същото и когато микробусът с футболиста минава покрай него и напуска базата на ПСЖ.

Не е тайна за никого, че чувствата на феновете спрямо Неймар вече са на коренно противоположен полюс, след като той обяви желание да напусне отбора. В момента Барселона и Реал Мадрид се борят за подписа на футболиста, който промени историята на футбола преди 2 години с трансфера си за 222 милиона евро. Ултрасите на ПСЖ вече на няколко пъти демонстрираха банери и обидни песни срещу нападателя по време на лятната подготовка и двубоя за Суперкупата на Франция.