Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино даде обичайната си пресконференция преди гостуването на отбора си на Бордо. Той призна, че много често не успява да спи нощно време заради заради грижите около тима си.

"Не започнахме добре мача с Лайпциг в Шампионската лига, защото съдията не отсъди две засади в началото на мача, което създаде несигурност. След като ни вкараха гол и Донарума отрази дузпа, имахме контрола над мача и направихме някои много хубави неща. Жалко, че в края се оставихме да бъдем догонени в резултата от дузпа", върна се аржентинецът към мача през седмицата.

"Ние сме в процес на конструиране на отбора. Имаме приоритети и сред тях са индивидуалното подобряване и разбирателството между 33 футболисти. За да функционира един отбор, трябва солидна база. Ясно е, че искам отборът да печели всеки мач с 5:0, да има 75 процента от времето притежание на топката, да има енергията да пресира съперника. Това е дълъг процес и съм доволен от начина, по който се развиваме. Често не спя по цяла нощ и мисля за всичко това", разкри Почетино.

"Контузията на Кимпембе не означава, че сме сбъркали с него. Аз имам нужната смиреност и сравнително балансирано его, за да призная, ако направя грешка. Доволен съм не само от Неймар, но и от всеки, който показва ангажираност, воля и себеотрицание на терена. Има го и проблема с изискването. От играч, който е вкара хеттрик очакваме 4 гола. От вратар, спасил дузпа, очакваме да хване две. Един път като всички влязат във форма, нещата ще стават все по-добри", обеща специалистът.

"Съмнявам се, че Леандро Паредес ще пътува за мачовете на Аржентина, Лионел Меси сигурно ще замине. Освен това го има това правило, че не можем да ги спрем за официалните мачове", каза още Почетино.

 

"Има обяснение защо не взимаме в първия отбор играчи, които правят страхотни мачове в младежкия отбор, като Шави Симонс. Ние имаме на разположение 33-ма професионални футболисти. За младите не е добре да тренират с първия отбор цяла седмица и да играят на Плейстейшън уикенда. Те трябва да играят редовно. Ако погледнете нашия щаб, ще видите, че обичаме да работим с млади играчи. Но те трябва да знаят, че могат да играят. В противен случай се разочароват и има отстъпление при тях. Ако бяхме 18-22 играчи, щяхме да вземе петима млади", завърши наставникът.