Ръководството на Пари Сен Жермен излезе с официално становище относно обвиненията за уговорен мач в Шампионската лига. От френския гранд категорично отхвърлиха всички информации, че мачът от втория кръг на груповата фаза на турнира срещу Цървена звезда е бил уговорен.

„Клубът категорично отрича всяка пряка или косвена съпричастност по отношение на тези подозрения. Клубът е готов да си сътрудничи със следствието и няма да търпи и най-малкото опозоряване на репутацията ни или репутацията на своите длъжностни лица“, се казва в изявлението.

„ПСЖ си запазва правото да даде под съд всеки, който прави клеветнически заявления срещу нашия клуб или наши представители“, допълват още от ПСЖ.

Авторитетното френско издание L'Équipe в ексклузивна своя новина обяви, че няколко дни преди мача шеф на сръбския клуб е имал намерението заедно с други хора да заложи милиони евро, говори се за сумата от 5 милиона евро, за загубата на своя отбор Цървена звезда с 5 гола разлика. Видно от резултата 6:1 в полза на ПСЖ, се е стигнало точно до желаната от неназования сръбски ръководител разлика от 5 гола.