Мачът от Шампионската лига между Пари Сен Жермен и Цървена звезда на 3 октомври /6:1/ с голяма вероятност е бил уреден за черно тото, пише авторитетното френско издание L'Équipe в ексклузивна своя новина.

Френските власти вече са започнали разследване по случая.

Информацията е, че няколко дни преди мача шеф на сръбския клуб е имал намерението заедно с други хора да заложи милиони евро, говори се за сумата от 5 милиона евро, за загубата на своя отбор Цървена звезда с 5 гола разлика.

Видно от резултата 6:1 в полза на ПСЖ, се е стигнало точно до желаната от неназования сръбски ръководител разлика от 5 гола. Очакваната печалба при такъв залог е от много милиони евро.

УЕФА е предупредила за такава възможност няколко дни преди срещата, очевидно разполагайки с подобна информация. Президентът на УЕФА Александър Чеферин е бил в течение на този слух.

Говори се, че въпросният шеф на Звезда се е опитал да повлияе на треньора на сръбския шампион Владан Милойевич да не пуска най-добрите си футболисти, за да улесни парижани в постигането на убедителна победа.

Почетният президент на Цървена звезда Драган Джаич е заявил пред френското издание по темата: "Това не е възможно, не може да бъде."

Цървена звезда е бивш носител на КЕШ /предшественика на Шампионската лига/, спечелил я под ръководството на Люпко Петрович през 1991 година.