Шампионът Пари Сен Жермен се наслади на прелестен девети кръг, разбивайки с 5:0 гостуващия тим на Лион. Парадът на головете започна в деветата минута, когато Неймар бе точен от дузпа, но другите четири гола дойдоха през втората част. Преди това в 32-ата минута Пресел Кимбембе остави своите с десет човека, след като бе изгонен а в самия край на първата част Люка Тусар от Лион също пое към съблекалните предварително.

В 61-ата минута Килиан Мбапе удвои аванса, а с нови два бързи гола, в рамките на три минути – между 66-ата и 69-ата, оформи своя хеттрик. В 74-ата минута бившият стрелец на Монако вкара и своя четвърти гол, за да оформи крайното 5:0 на „Парк де Пренс”. По този начин ПСЖ е повече от перфектен след девет кръга, записвайки девета поредна победа и е с 27 точки. Втори е Лил, който има 19, а тройката е допълнена от Олимпик Марсилия – с 16 точки.

Именно Мбапе бе и в основата на първия гол, след като бе фаулиран от стража на „хлапетата” Антони Лопес, а съдията показа бялата точка. Въпреки, че бе фаулиран, то зад топката застана Неймар, който хладнокръвно откри резултата – 1:0.

В 32-ата минута пък бранителят Кимпембе се хвърли безразсъдно в краката на Танги Ндомбеле, а главният съдия Антони Гутие след помощта на VAR изгони защитника на парижани.

В добавеното от Гутие добавено време, му остана и такова да покаже и друг червен картон в срещата – този път на футболиста на Лион Люка Тусар. Халфът на гостите спря скоростна акция на Мбапе, което се оказа достатъчно, за да види своя втори жълт картон и да напусне предварително.

В 61-ата минута пък Мбапе стреля от 13-ина метра по земя, а топката влетя в мрежата, след като се докосна до двата странични стълба на Лопес – 2:0. Пет по-късно Маркиньос бе изведен вдясно от Верати в наказателното поле и върна фронтално към Мбапе, който се хвърли с шпагат, за да направи класиката в Париж – 3:0.

В 69-ата Неймар изведе младока сам срещу Лопес, той напредна мощно и с хубав изстрел с левия крак прати топката за четвърти път в лионската врата.

Лион, който така и така бе съкрушен тотално, не успя да се събере и това позволи на ПСЖ да вкара пети гол. Пред вратата на Лопес стана същинско минно поле, като ударите летяха един след друг. Първо Верати пробва, но топката бе блокирана, последва подобен изстрел на Неймар, а накрая топката падна в Мбапе, който по земя записа четвъртия си гол в своята сметка и пети такъв за ПСЖ.

След паузата за националните отбори на парижкия колос му предстои домакинство на Амиен, докато Лион ще се съвзема от тежката загуба с домакинство на Ним.