Ръководството на Олимпик Лион се видя принудено да публикува официална позиция, с която да отрече, че клубът е водил преговори с Лоран Блан зад гърба на сегашния треньор Бруно Женесио.

Новината се появи в „Л’Екип” и бързо предизвика сериозен отзвук във Франция, където всички знаят колко деликатна е ситуацията на настоящия наставник. През уикенда Лион допусна неочаквана загуба от последния в класирането на Лига 1 Дижон, а тя да даде пореден повод за критики към работата на Женесио.

„Олимпик Лион категорично отрича да е осъществявал контакт с Лоран Блан или който и да е друг треньор, противно на това, което „Л’Екип” написа в днешния си брой”, обявиха от лагера на „хлапетата”.

„Целият клуб е фокусиран върху край на сезона с една-едничка цел – да осигури най-добрите условия на Бруно Женесио и неговите играчи в преследването на класиране за Шампионската лига.”

„Жалко е, че клуб, който игра 1/8-финал в Шампионската лига и полуфинал за Купата на Франция, който също така се бори за класиране в най-важното спортно състезание на икономическо ниво, бива предизвикан с разпръскването на фалшиви информации, които могат единствено да го дестабилизират.”

„Олимпик Лион, в качеството си на компания, чийто дялове се търгуват публично, трябва да поддържа прозрачна и откровена комуникация”, завършиха от Олимпик Лион.