Олимпик Лион вече се е примирил с мисълта, че след края на сезона ще се раздели с две от своите големи звезди. Става дума за капитана Набил Фекир и универсалния полузащитник Танги Ндомбеле.

Според вестник „Л’Екип” ръководството на клуба и най-вече президентът Жан-Мишел Олас е сключил джентълменско споразумение с всеки от двамата. Той бил наясно, че ако ще трябва да продава Фекир и Ндомбеле, сега бил моментът да прибере възможно най-крупните трансферни суми.

25-годишният Фекир е юноша на „хлапета” и от дебюта си в мъжкия тим през 2013-а досега цялата му кариера е преминала именно в Лион. Той беше много близо да трансфер в Ливърпул през миналото лято, когато английският гранд се отказа в последния момент заради притеснителни резултати от медицинските тестове. Дотук през сезона Фекир има 32 мача на всички фронтове, в които се е отчел с 12 гола и 7 асистенции.

Три години по-младият Ндомбеле нашумя много през миналия сезон, когато игра за Лион като преотстъпен от Амиен. Талантът моментално се утвърди сред титулярите и логично клубът задейства откупуващата му клауза, която беше фиксирана на „само” 8 милиона евро. През настоящата кампания играчът, който предимно се подвизава като опорен халф, има 2 гола и 7 асистенции в 40 мача на всички фронтове. Към него интерес проявява не само местният конкурент Пари Сен Жермен, но също още Манчестър Сити и Ювентус.

Лион пък вече се е насочил към това да намери заместник на Ндомбеле. В тази връзка „хлапетата” наблюдават 22-годишния Джибрил Соу от Йънг Бойс. Бившият футболист на Борусия Мьонхенгладбах има контракт до 2021 година, като има и варианти да се завърне в Бундеслигата.