Лион загуби изненадващо с 1:3 срещу Дижон като домакин в мач от 31-я кръг на френското футболно първенство. По този начин Олимпик се "бетонира" на третото място в Лига 1, след като остана на четири точки зад Лил и седем пред Сент Етиен, като и двата тима имат по мач по-малко.

Олимпик поведе още в първата минута на мача, след като защитник на гостите загуби топката в ляво от наказателното поле, а Гнали Корне подаде към Мартен Терие и той вкара от близко разстояние. Уесли Саид обаче изравни само две минути по-късно при ситуация сам срещу Антони Лопес, а в седмата минута 23-годишният нападател вкара и втория си гол. Той стреля от от около 22 метра, а топката се отклони от тялото на Рафаел и попадна за втори път в мрежата на Лион.

Денят стана още по-тежък за защитника Рафаел, който си вкара и автогол в 65-та минута, с което Лион загуби мача. Това пък бе едва втора победа за Дижон през сезона, а с нея отборът се изкачи от последно до 18-о място с 24 точки. Амиен е с 30 над чертата на изпадащите./БТА