Бащата на Неймар най-после проговори за многомилионния трансфера на сина си в Пари Сен Жермен.

Бразилецът хвърли бомбата по време на летния прозорец с решението си да напусне Барселона и да премине на „Парк де Пренс” за сумата от 222 милиона евро. Голяма част от привържениците на каталунския гранд, а и не само, разкритикуваха остро желанието на футболиста.

Лукаку - най-добре оправданата трансферна покупка за лято 2017

Откакто Неймар пристигна в ПСЖ обаче, той в действителност блести  с фланелката на парижани. Статистиката сочи, че бразилецът е реализирал цели 8 попадения и е реализирал 7 асистенции в общо 8 изиграни мача с тима на ПСЖ.

„Основната му цел е титлата от Шампионската лига. Разполага с пет години, за да постигне това, а и мисля, че отборът на ПСЖ е тръгнал в правилната посока. Ако той искаше да спечели „Златната топка”, щеше да остане в Барса”, обясни Неймар-старши.

Неймар: Все още ни трябва време, за да се разбираме със затворени очи

„Преминаването му в ПСЖ бе изненада и за самия мен. И преди е получавал оферта от тях, но я е отказвал. Тазгодишното им предложение обаче бе много интересно и дори аз започнах да се замислям. Смятам, че за него щеше да бъде много по-лесно, ако беше останал в Барселона. Той обаче искаше да излезе от зоната си на комфорт и пожела да рискува”, разкри още бащата на Ней.

Неймар и Кавани във вихъра си при разгромна победа на ПСЖ

Неймар-старши нямаше начин да избегне коментар по темата за конфликта между сина му и Единсон Кавани, който в крайна сметка бе успешно потушен. Припомняме, че спорът между двамата бе породен от неразбирателство кой да изпълни дузпата в мача срещу Олимпик Лион, завършил с победа от 2:0 за парижани.

„Историята за скандала между Неймар и Кавани прие особено големи размери, но е силно преувеличена”, каза той.