Най-голямата сделка в историята на футбола вече изглежда все по-близо до осъществяване. Пари Сен Жермен и Барселона са осъществили официален контакт и са започнали преговори за трансфера на Неймар, пише вестник "Спорт". 

Иниеста: Неймар е по-ценен за Барса от 200-300 милиона

Генералният мениджър на парижани Жан-Клод Блан е поискал среща с ръководителите на каталунците, на която да изложи офертата за подписа на бразилеца. Интересното е, че от Барса са обявили, че са готови да го изслушат. 

Барса вече мисли за нови покупки, ако Неймар напусне

Блан е поискал сделката да се осъществи като продажба, а не просто като прекратяване на договора. Причината е да се избегнат допълнителните данъчни тежести, които може да оскъпят сделката с още 100 млн. евро. 

Във Франция: Неймар и ПСЖ се разбраха за 5- годишен договор

Причината за такова жестоко оскъпяване е във френското данъчно законодателство, докато за Барса няма значение как парите ще се озоват по сметките на клуба. Точно затова се очаква, ако въобще трансферът се задейства, да бъде оформен като продажба. 

Бартомеу: Ако ПСЖ иска Неймар, ще си плати всичко до стотинка

А че сделката "се пече", става ясно от информацията на другото водещо каталунско издание "Ел Мундо Депортиво". Според него, Неймар вече си е взел довиждане със съотборниците си и им е казал, че отива в ПСЖ. 

Бразилецът се е срещнал с най-близките си в съблекалнята в четвъртък и им е споделил намеренията си. Той е обявил пред тях, че ПСЖ ще плати клаузата за разтрогването на договора му в началото на следващата седмица и най-късно в началото на август ще заиграе на "Парк де Пренс".