Капитанът на Барселона Андрес Иниеста заяви, че предпочита да разполага с Неймар за съотборник, отколкото бразилецът да бъде продаден за грандиозна трансферна сума.

Спекулациите около бъдещето на 25-годишния нападател не спират, тъй като Пари Сен Жермен изрази готовност да плати умопомрачителните 222 милиона евро. Това ще отвее с разлика досегашния рекорд на Манчестър Юнайтед – 105 милиона евро за Пол Погба.

Роналдиньо: Неймар да слуша сърцето си

„Не мисля, че 200-300 милиона евро ще бъдат по-полезни на Барса от това да разполага с Неймар”, коментира Иниеста. „Той е един от най-добрите играчи в света, а аз винаги искам най-добрите да играят в моя отбор. Не се съмнявам, че всички ние искаме Неймар да продължи при нас.”

Във Франция: Неймар и ПСЖ се разбраха за 5-годишен договор

„Бихме искали пресата да не задава толкова много въпроси за Неймар, но за да приключи всичко, има само един начин – Неймар да излезе и да говори.”

Пике с ново изказване: Неймар не знае какво прави, опитваме се да му помогнем

Иниеста също така потвърди за инцидента между Неймар и новопривлечения Нелсон Семедо по време на тренировка. „Вярно е, че имаше инцидент, който беше част от тренировката”, коментира Иниеста. „Но заради цялата ситуация и всичко, което се казва за Неймар, на случката се отдаде прекалено голямо внимание. За нас, които тренираме заедно, тя не значи нищо”, допълни Иниеста.