На пресконференцията си при представянето на Неймар като футболист на ПСЖ бяха обяснени и доста интересни неща свързани с футболиста и неговите мечти с екипа на френския тим.

"Ще играя на всяка една позиция, на която треньорът иска. В почти всички мачове в които съм играл срещу ПСЖ съм отбелязвал голове, чувствам се привилигирован в този тим, искам са помогна на тима да печелим", допълни Неймар.

Босът на ПСЖ: Неймар ще ни даде много

"Имаше напрежение върху мен, премислях нещата, това беше тежко решение, но направих това решение преди два дни, треньорът на Барса първи научи, че ще си тръгна, щастлив съм от решението, което взех. Не съм направил нищо лошо, трудно е да отговоря на подобен въпрос, феновете си мислят, че съм ги предал, уважавам феновете на Барселона, уважавам клуба. Всеки един играч взима своето решение, когато прецениш, че е дошъл правилният момент, го правиш, не съм показал неуважение към клуба", каза още бразилецът.

"Уважаваме всеки клуб, нека видят нещата, щом искат от Барселона, ние работим открито и легално, нека те правят каквото си искат", коментира президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи за това, че от Барселона ще искат трансферът да бъде разгледан от УЕФА.

Неймар: Не се интересувам от парите

"Целта е трофеят от Шампионска лига, искаме максимално много трофеи, ще се борим за нея, хората трябва да се наслаждават на футбола. ПСЖ плати сумата за трансфера, а не футболиста", каза още президентът на парижани.

"Когато подписах с Барселона исках да играя с Меси, това беше една от причините, в ПСЖ не мога да отлича фуболистът, който да бъде тази глобална звезда, искам да играя с всички, искам да благодаря на Пасторе, който отстъпи номера си на мен", коментира още футболистът.

Неймар: Избрах ПСЖ със сърцето си

"Искам да пренапиша историята на ПСЖ, най-голямото предизвикателство е Шампионската лига, искаме да спечелим всичко, и да пренапишем историята", каза още Неймар.

"Нетърпелив съм да започна да играя, да се запозная със съотборниците си, да опозная града, щастлив съм от начина по който ме посрещнаха тук хората, щастлив съм, че съм поредният бразилец, който ще играе за ПСЖ. Много хора критикуват първенството, но има хора, които ми казаха, че първенството е много равностойно, ПСЖ има възможност да стане най-големия клуб в света", коментира още бразилецът.

"В Барселона ми беше тежко само първата седмица, после свикнах, всеки иска да играе с най-добрите в света, благодаря на Меси, който ми помогна в Барселона", каза още Неймар.