Танги Ндомбеле ще остане в Олимпик Лион поне до края на сезона, информира вестник „L’Equipe“.

22-годишният футболист е информирал президента на клуба Жан-Мишел Ола за своето решение да остане в Лион поне до края на кампанията.

Ндомбеле е отхвърлил всички предложения, които е получил.

Той впечатлява с представянето си за "хлапетата" и се очаква да бъде една от най-апетитните хапки за "големите акули" през януарския трансферен прозорец, но желанието на новоизлюпения национал на Франция е да не сменя тима до лятото.

Самият той е споделил пред свои близки, че предпочита да помогне на тима си в мачовете до края на кампанията и едва тогава да мисли за трансфер.

22-годишният полузащитник акостира на "Жерлан" от Амиен само преди година срещу 8 милиона евро, а сега Лион ще може да го продаде за около десет пъти повече.

Дотук през сезона поливалентният халф изигра 28 мача, в които се отчете с 2 попадения и 4 асистенции. Този актив не е никак лош, като се има предвид, че Ндомбеле е използван предимно като дефанзивен полузащитник.

Ндомбеле подписа нов 5-годишен договор с Лион през септември тази година, което значи, че клубът от „Групама Стейдиъм” ще държи всички козове при преговорите.

Според английските медии Олимпик Лион е поставил цена от 80 милиона евро на играча, когото все повече хора определят като „новия Н’Голо Канте”.

Още по темата:

Лион оцени "Канте 2.0" на 80 милиона евро

 

Юнайтед троши рекорди за френски халф

Ювентус безуспешно опита да работи "по терлици" с боса на Лион

ПСЖ планира офанзива за новоизлюпен френски национал

​Барса подготвен с алтернатива за халфовата линия