Английският Манчестър Юнайтед е много близо до подпис с френския полузащитник на Лион Танги Ндомбеле. 21-годишният халф е в полезрението на редица европейски клубове, като през тази седмица лично призна, че ще напусне Лион в близко бъдеще.

Барселона, Манчестър Сити, Тотнъм и Реал Мадрид следят ситуацията около халфа на „хлапетата”, но авторитетното издание France Football потвърждава, че „червените дяволи” са най-близко до парафиране на договор с Ндомбеле.

Въпреки това от Лион не смятат да се разделят със своето „бижу” за по-малко от 110 милиона евро. Тази цена е спомената от президента Жан-Мишел Ола в неформален разговор с други височайши личности в клуба, като това значи, че Ман Юнайтед ще „счупи” рекорда за най-скъп трансфер в историята си, ако сделката за Ндомбеле се осъществи. Най-скъпият трансфер за английския тим досега е Пол Погба от Ювентус за 105 милиона евро, ала мениджърът Жозе Моуриньо няма намерение да щади средства на пазара.

През това лято Лион отклони оферти от 50 милиона евро за своя футболист, като преди това плати за него 9 млн. евро, закупувайки го от френския Амиен.