Спортно-техническият щаб на Барселона е подготвен с алтернатива за своята халфова линия, ако не успее да привлече нито един измежду Адриен Рабио и Френки де Йонг, съобщава „Sport“. Третият вариант за полузащитата на каталунците е Танги Ндомбеле от Олимпик Лион.

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал вече е влязал в контакт с ръководните фактори в Лион и ги е информирал за интереса на каталунците към 21-годишния футболист.

Абидал също така е провел няколко разговора и с близките от обкръжението на Ндомбеле, за да разбере дали футболистът е склонен на трансфер на „Камп Ноу“ и при какви условия.

Танги е трансферна цел на Манчестър Сити, Тотнъм и Ювентус.

През миналото лято Олимпик Лион отхвърли оферта на стойност 50 милиона евро от Манчестър Сити за Ндомбеле.

Ндомбеле записа 43 срещи за Лион през миналия сезон, а статистически е един от най-добре представилите се на своята позиция в Лига 1. Юношата на Франция впечатли за „хлапетата” и в турнира Лига Европа.

Едва ли негов трансфер ще се осъществи през януари, тъй като президентът на Лион Жан-Мишел Ола, ясно знае, че лятото ще бъде точното време през което ще може да вземе повечe пари.

Договорът на Ндомбеле с Олимпик Лион е до лятото на 2023 година.

Лион привлече играча първоначално под наем от Амиен за сумата от 2 милиона евро, но през миналото лято се възползва от клаузата, която беше записана и откупи изцяло неговите права срещу още 8 милиона евро.

Танги Ндомбеле впечатли с бързия прогрес, който направи за изключително кратко време.

Той вече е част и от националния отбор на Франция.