Отборът на Монпелие взе ценни и неочаквани три точки в гостуването си на един от претендентите за призовите места и евротурнирите тим на Ница. Единственото попадение отбеляза Флорен Молле минута преди да изтече редовното време на срещата.

БГНЕС
15 снимки

Амин Гуири имаше шанс да открие малко след 10 минути игра, но ударът му отблизо мина над вратата. След около половин час игра Атал стреля, след което се получи коварен рикошет, но топката кацна на мрежата зад вратата на Омлин.

Нулевото равенство се запази до почивката, но веднага след началото на втората част Гуири имаше нов шанс, той обаче стреля в центъра на вратата. Марио Лемина пък разтресе напречната греда в 55-ата минута. Халфът получи пас от своя партньор в средата Кефрен Тюрам, залъга противников футболист и потърси далечния ъгъл, но за негово нещастие топката бе малко по-висока от необходимото.

Минута преди изтичането на редовните 90 минути Монпелие организира хубава атака и Молле бе намерен добре в наказателното. 29-годишният французин не се поколеба нито за миг и с едно докосване насочи прецизно топката в мрежата, с което донесе успеха на своите.