Монако е вторият полуфиналист за Купата на Лигата на Франция. Фаворитът в турнира стигна до тази фаза след изключителна драма срещу втородивизионния Сошо като гост. 

След изпълнение на дузпи момчетата на Леонардо Жардим се докопаха до предпоследната фаза, след като мачът в редовното време завърши 1:1. Тимът от Княжеството изоставаше с 0:1 почти до самия край, но изравни чрез Жоао Моутиньо, а в последните секунди гол на Радамел Фалкао беше отменен заради засада и всичко се реши след дузпи. 

Двата тима направиха много интересна първа част, в която от самото начало атаките се редуваха и пред двете врати. Тиемуе Бакайоко и Гуидо Карийо пропуснаха за "монегаските", а Франк Онора изпусна чиста възможност за Сошо. 

Тези бесни атаки в началото и на двата тима доведоха до ранен гол, който беше в полза на домакините. В 16-та минута Онора се пребори за една топка и изведе Горан Каранович на скорост. Той пък намери перфектно Фанева Има Андриатисма на голова позиция и той прониза Даниел Субашич за 1:0. 

Веднага след това Карийо изпусна да изравни, а в 21-та минута Онора пропусна страхотен шанс да направи 2:0 за втородивизионния отбор. Каранович и Онора до почивката пропиляха възможности за домакините за второ попадение, а Валер Жермен изпусна за Монако. 

Така първата част завърши при аванс за Сошо, а след подновяването на играта инициативата беше изцяло за "монегаските". Те обаче се скъсаха да пропускат, а при контрите на домакините Онора изпусна да реши всичко. 

Но в крайна сметка се стигна до равенство в 82-та минута. Тогава след поредната перфектна атака удар на Радамел Фалкао беше избит от вратаря, но при добавката Жоао Моутиньо се разписа и изравни - 1:1. 

Малко преди края гол на Фалкао беше отменен заради засада, която беше изключително спорна. И в крайна сметка всичко се реши след изпълнение на дузпи. При тях драмата също беше налице. 

Първите пет дузпи влязоха и след това Марко Илаимараритра изпусна за Сошо. В последния възможен момент Гуидо Карийо изпусна и за Монако, което остави всичко  в ръцете на Муса Сао. Неговият изстрел обаче мина високо над вратата и Сошо отпадна, а Монако е на полуфинал.