Нанси поднесе малка изненада в турнира за Купата на Лигата на Франция. Новакът в елита се справи с един от традиционно силните отбори в страната Нант и го победи с 2:0 на "Стад дьо Божоар". 

И двата тима бяха заложили предимно на резервите в този мач, но тактиката на гостите се оказа по-успешна. Те дебнеха шансовете си предимно на контра, а "канарчетата" се скъсаха да пропускат и това предопредели победителя. 

Така Нанси за втори път в историята си ще играе на полуфиналите на Купата на Лигата, а героите бяха Жуниор Дале и Жофри Кюфо, които отбелязаха попаденията още преди почивката. Гостуващата агитка беше от четирима души, но те откачиха от радост. 

Първата част беше равностойна, но гостите се възползваха по-добре от шансовете си. Те откриха резултата в 31-та минута, когато Жуниор Дале се разписа от голлинията, след като удар на негов съотборник беше избит от вратаря, но той добави от 2-3 сантиметра от голлинията. 

Малко по-късно Жофри Кюфо реши всичко. В 41-та минута Лоик Пуйо му чукна топката от пряк свободен удар на около 30 метра от вратата и Кюфо с мощен шут препарира вратаря за 2:0. 

След почивката Нант се хвърли бясно напред, но "канарчетата" направиха поне 10 чисти пропуска и попадение така и не отбелязаха. Така заслужено се разделиха с надпреварата, а Нанси ще чака съперника си след изиграването на мачовете днес и утре.