Един от фаворитите в турнира за Купата на Франция за малко да се прости с турнира още на 1/32-финалите. Монако срещна неочаквани трудности в домакинството си на закъсалия втородивизионен Аячо, но все пак победи с 2:1. 

"Монегаските" поведоха още в 19-та минута с попадение на Радамел Фалкао и по всичко изглеждаше, че държат инициативата в този двубой в ръцете си. Но в средата на втората част гостите от Корсика успяха да изравнят. 

В 65-та минута втородивизионният тим изравни чрез попадение на Йоан Кавайи от дузпа и трибуните на "Луи Втори" утихнаха. Но този изненадващ резултат не се задържа дълго. Защото още в следващата атака Валер Жермен се разписа и направи резултата 2:1. 

Така въпреки някои нервни моменти в края, Монако стигна до успеха и се класира за 1/16-финалите. Там го последваха още два отбора, които изиграха мачовете си в петъчната вечер.

В първия от тях аматьорите от Лез Ербиер се справиха с другия отбор от Аячо - Газелек, като в истинска драма надделяха с 4:3. В последния мач от деня Авранш надделя с 3:1 над Лавал и поднесе една малка изненада на този етап.