Монако продължи с възхода си под ръководството на новия стар наставник Леонардо Жардим и излезе от опасната зона. "Монегаските" записаха втора победа от три мача, в които нямат и загуба, за да изпълзят над чертата, а в тяхна жертва се превърна Нант на "Стад Луи Втори". 

Тимът от Княжеството надделя с минималното, но напълно достатъчно 1:0 в ден, в който съперникът им беше със сигурност в минорно настроение. Причината е, че бившият нападател на "канарчетата" Емилиано Сала днес беше погребан в родния си град в Аржентина. 

Единственото попадение в този мач падна и в първата по-опасна атака в него. В 13-та минута Рони Лопес направи страхотен пробив по дясното крило и пусна перефктен пас на далечната греда за връхлитащия Желсон Мартинш. Ударът на бившия играч на Атлетико Мадрид се заби току под гредата за 1:0. 

Последваха пропуски и пред двете врати, като Радамел Фалкао и Сеск Фабрегас не бяха точни за домакините, докато Калифа Кулибали и Лукас Лима не успяха да се разпишат за гостуващия състав. В края на полувремето обаче двата тима си размениха по един страшен пропуск. 

Първо в 41-та минута топката беше качена на главата на Радамел Фалкао на изгодна позиция, той стреля мощно, но вратарят Чиприан Татарушану се намеси великолепно и изби. После точно преди почивката и Нант пропиля най-изгодната си възможност досега в мача, след като Шарл Траоре беше намерен на изгодна позиция в наказателното поле и от упор стреля мощно, но вратарят Даниел Субашич изби. 

Така почивката дойде при гол аванс за "монегаските", а след нея размяната на удари между двата тима продължи. В 55-та минута удар на Лукас Лима от Нант по чудо не се превърна в гол, а малко след това Фабрегас сложи топката на главата на Джибрил Сидибе, чийто удар мина на сантиметри от дясната греда. 

Последното чисто положение в мача пропиля Жорж-Кевин Н'Куду в 89-та минута, когато преодоля защитата и вратаря при един страхотен пробив, но в крайна сметка излезе от позиция и не успя да намери очертанията на вратата и да удвои за Монако. 

В крайна сметка домакините от Княжеството взеха важните за тях три точки и събраха вече 22 в актива си, с което са с две над чертата, под която сега се намира Дижон. Нант е с две позиции по-нагоре, но с пет точки повече и все още диша малко по-спокойно от съперника си.