Старши треньорът на Нант Вахид Халилходжич потвърди, че той и неговите играчи имат желание да присъстват на погребението на Емилиано Сала. Както е известно, тялото на футболиста бе открито и той официално бе обявен за мъртъв след дни на мъчително търсене. Все още не е намерено тялото на пилота на трагичния полет Дейвид Иботсън.

Сала пътуваше от Нант към Кардиф, където да започне подготовка с новия си отбор. Преди това обаче той искаше да си вземе довиждане с доскорошните си съотборници, които бяха и последните, видели го преди смъртта му.

От клуба ще помолят за промяна на програмата си, за да могат играчите да пътуват за погребението на Сала в Аржентина.

"Разбира се, че ще поискаме", сподели 66-годишният специалист през сълзи в петък. "Сега, какво и как ще направим е друго нещо. Нямам точната информация все още. Ще видим."

"Не знам какво ще правим. По-рано дискутирахме с играчи, които бяха много близки с него. Вече изиграхме три мача в тази ситуация. Трябва да сме силни. Беше толкова неочаквано и тъжно. Трябва да продължим, но ви казвам, не е лесно. Изобщо не е лесно."

"Винаги имахме надежда. Знаехме, че тя е минимална, че бе почти утопична, илюзия. За жалост преди два дни вече осъзнах тази истина - ужасна, несправедлива. Знам, че ситуацията е различна за Емилиано и семейството на пилота. Нещата все още са ужасни."

"Сега трябва да отдадем чест на някого, който ще остави вечна следа в този клуб със своето поведение, скромност, не само като играч. Той бе обичан навсякъде."

"Почти всеки в спортната индустрия му отдаде почит. Сега преди тренировката ще направим малка церемония да го почетен с достойнство и скромност, какъвто беше той. След това, дали можем да работим или не, е нещо друго."

Преди всички двубои в Лига 1 и Лига 2 през уикенда ще има минута на ръкопляскания в памет на Сала.

Нант пък намали цената на билетите за неделния мач срещу Ним у дома символично на 9 евро.

Състрадателен жест от боса на Кардиф към семейството на Сала