Другата маркова покупка на Пари Сен Жермен от лятото – Килиан Мбапе подкрепи своя съотборник Неймар и заяви, че няма нищо вярно в спекулациите, които предполагат, че бразилецът, най-скъпият играч в историята на футбола, е нещастен в новия си тим.

През лятото на 2017 година 25-годишният южноамериканец замени Барса с ПСЖ срещу спиращите дъха 222 милиона евро, записани в договора му като освобождаваща клауза. Напоследък усилено се твърди, че Неймар не се чувства никак комфортно в новата обстановка, макар и целта му бе да излезе от сянката на Лионел Меси в Барса.

Двама изгарят заради финансовите несгоди на ПСЖ

Мбапе най-отговорно заяви, че слуховете са безпочвени и ако не е бил Неймар, собствената му аклиматизация щяла да протече много по-неприятно. „Неймар помогна страшно много за интегрирането ми. Той ме взе под крилото си”, заяви 18-годишният играч, за когото ПСЖ трябва да плати 180 милиона евро в края на сезона.

Мбапе не се надява на "Златна топка" в близкото бъдеще

„С мен той се държи като по-голям брат. Да имам футболист от неговата величина, който ми помага всеки ден, е наистина полезно.”

„Неймар е страхотен играч. Ние се радваме много, че той е тук при нас. Неймар се чувства добре и ще постигне велики неща.”

Петте специални права на Неймар в ПСЖ

Бившият ас на Монако побърза да разсее съмненията около другата много обсъждана тема – конфликта между Кавани и Неймар. „Кавани е супер. Смятам го за перфектния играч, който подхожда на футболисти като нас с Неймар. Той постоянно се открива, много е подвижен, а разполага и с невероятен завършващ удар. Кавани е много близо да подобри клубния рекорд по отбелязани голове. Ще направим всичко по силите си, за да му помогнем да го стори възможно най-бързо”, добави Мбапе.

„Кавани е добър човек и чудесен професионалист. Той е един от най-силните нападатели в света”, завърши младият френски национал.