Сензацията на френския футбол Килиан Мбапе оцени реално въъзможностите си да спечели “Златната топка” в близкото бъдеще. 18-годишният нападател на Пари Сен Жермен заяви, че все още има доста какво да научи преди да заслужи ценното индивидуално отличие.

Очаквано: Мбапе спечели наградата "Golden Boy"

“Предстои им дълъг път преди да заслужа “Златната топка”. Все още се уча. Ако искам да стана наистина добър играч, трябва да продължа да се развивам и в националния отбор на Франция. Това е една от най-важните ми цели”, каза Мбапе пред Telefoot.

Както е известно наскоро авторитетното френско издание “Франс Футбол” обяви всички номинирани за престижната награда. За фаворити, разбира се, са сочени тримата основни претенденти – Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Неймар.

Петте специални права на Неймар в ПСЖ

Мбапе не пропусна да спомене, че би помогнал всячески на съотборника си Неймар, за да грабне той ценното отличие.

“Ней притежава страхотна техника, която те кара буквално да се прехласваш по него. Той ме взе под крилото си и аз ще сторя всичко, за да му помогна да спечели “Златната топка”. Благото на отбора обаче си остава най-важно”, допълни той.

Валдано: Неймар се отърва от Меси, но сега ще има проблеми с Мбапе

Припомняме, че Мбапе премина в ПСЖ под наем през изминалато лято, но със задължителна клауза за откупуване след края на настоящия сезон. Парижани ще платят 160 милиона евро и по този начин талантливият футболист ще се превърне във втория най-скъп трансфер в историята на футбола.