Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе не бърза да подписва нов договор с клуба, тъй като има две ключови изисквания,за да остане. „Le Parisien“ твърди, че Мбапе е готов да остане на „Парк де Пренс“, въпреки че настоящият му контракт изтича през юни 2022 година.

Отборите на Реал Мадрид и Ливърпул имат интерес към французина и изкъсо следят ситуацията с новия му договор. От ПСЖ може да бъдат принудени да го продадат това лято, за да не го изпуснат без пари догодина.

Смята се, че от ръководството на клуба предлагат на Мбапе нов договор до 2025 година, след като вече убедиха другата звезда Неймар също да преподпише.

Първото изискване на нападателя обаче е, че не иска толкова продължителен договор. Вместо това той иска само да удължи контракта си само до 2023 година, като по този начин оставя отворени бъдещи опции за трансфер.

Именно срокът на договора му пък зависи от второто му изискване. Мбапе иска да играе в отбор, който се бори за най-големите трофеи всеки сезон. ПСЖ загуби титлата във Франция тази година от Лил, а също така отпадна от Шампионската лига на полуфинала.

Затова нападателят иска да види кои играчи ще дойдат в предстоящия трансферен прозорец. И ако амбициите му не съвпадат с трансферния план на ПСЖ, то той ще бъде обвързан най-късно до 2023 година. Смята се, че Мбапе иска да види в отбора нов десен бек и централен полузащитник в клуба като за начало.