Тази вечер от 22:00 часа два легендарни отбора се изправят един срещу друг. Марсилия посреща лидера в класирането ПСЖ в двубой от 25-ия кръг на Лига 1.

Марсилия е в перфектно състояние и след успеха над Монпелие с 1:0 във вторник ще посрещне милионерите от Париж с приповдигнато настроение, независимо от 9-ото място в класирането на шампионата.

Н`Куду донесе успеха далеч от дома, а това беше 11 мач без поражение за марсилци в Лига 1. В първия мач за сезона ПСЖ победи с 2:1, а сега е време за реванш.

Последното поражение на Марсилия за първенство беше у дома на 8 ноември с 0:1 от Ница.

"Трябва да успеем да спечелим двубоя с ПСЖ, това е голям мач, трябва да опитаме да победим", коментира преди двубоя полузащитникът на домакините Ромен Александрини.

Халфът се връща след два месеца извън терените. Той игра в последния половин час срещу Монпелие. Наставникът на отбора Мичел ще заложи на всичко най-добро с което разполага за двубоя с парижани, независимо от отсъствието на Пеле, Диара, Менди и Лукас Окампос, както и Бачуай, който е наказан.

ПСЖ са без Верати, Ван дер Вийл и Пасторе.

Лоран Блан за бъдещето си

Нападателят на Марсилия Стивън Флетчър очаква двубоя с нетърпение. Той се присъедини към тима след трансфер от английския Съндърланд.

"Това е фантастична възможност. Надявам се да помогна на тима да се изкачи нагоре в таблицата за класиране", коментира той.

Парижани имат тотално превъзходство в срещите си с домакините като в последните пет срещи имат 5 победи.

Анхел ди Мария за престоя си в Англия

ПСЖ победи Лориен в междинния кръг с 3:1 и ще търси успеха и срещу марсилци. Кавани, Курзава и Ибрахимович се разписаха за успеха. Парижани са с 21 точки пред втория Монако ("монегаските са с мач повече) и 32 пред днешния си съперник. Това би позволило леко отпускане в редиците, но това едва ли ще стане.

"Това ще е труден мач, отиваме за победа и ще се опитаме да я постигнем", коментира преди срещата бранителят на ПСЖ Курзава.

Срещата може да наблюдавате в ефира на Diema Sport 2 и Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS