Отборът на Пари Сен Жермен продължава наказателната си акция във френската Лига 1. ПСЖ се справи с Лориен с 3:1 в 24-я кръг на шампионата, записвайки 21-ата си победа от началото на сезона. Парижани имат 66 точки на върха, на цели 24 точки от втория Монако.

Златан Ибрахимович и компания записаха 33-и мач без поражение, като с това подобриха рекорда на Нант във Франция от сезон 1994/95.

Съставът на Лориен пък е 12-и с 30 точки в актива си и инкасира осмо поражение в местното първенство.

За домакините се разписаха Кавани, Ибрахимович и Курзава, като тон за победата даде Единсон Кавани, който получи от Златан Ибрахимович в 6-ата минута и вкара за 1:0.

Гостите от Лориен успяха да изравнят в 19-ата минута след като организираха чудесна атака и Рафаел Герейро направи резултата1:1. Въпреки натиска на ПСЖ до почивката не падна нов гол, но през второто полувреме с попадения в 55-ата и 69-ата минута парижани си осигуриха успеха.

Лориен

източник: БГНЕС

В 54-ата минута след хубаво отиграване на Единсон Кавани той бе на косъм от второ попадение, но нямаше късмет да отбележи, след като ударът му срещна гредата. Само минута по-късно Златан Ибрахимович се възползва от грешка в защитата на Лориен и засече добре изгодно центриране, вкарвайки за 2:1.

Джими Кабо от Лориен вкара топката в мрежата на ПСЖ в 66-ата минута, но бе отсъдена засада, а в 69-ата след впечатляващо изпълнение Левин Курзава и увеличи аванса на домакините на 3:1. Курзава стреля от воле и бе точен, оформяйки крайния резултат.